Borås HC - Bofors IK

Första perioden Borås börja med bra spel och hade ett tryck mot Bofors som efter 9min fick ge vika för Rasmus Erikssons 1-0 rökare i krysset, assist till första målet blev Robin Karlsson. Spelet och trycket varierade lite och Bofors spelaren Jacob Blomqvist dra i väg ett stenhårt slagskott som klingar i målramen och rätt in i mål och de e kvitterat till 1-1. Detta hinner knappt stå sig innan Anders Eriksson lyckas få in 2-1 bakom Bofors målis Andre Michel, samtidigt som målet kommer åker Henrik Tömmernes på 2min för crosschecking han stod även för assisen.

Andra perioden hinner knappt starta innan Bofors får in ytterliggare ett kvitterings mål till 2-2, Borås fortsatte arbeta och Anders Eriksson som alltid kämpar för fulla muggar lyckas få in lednings pucken 3-2. Spelet börja likna lite Hawaii hockey en del stunder och fultspel uppstår i många situationer, domarn släppte rätt mkt i kvällens match och blåste inte sönder som de kan hända imellan åt. Efter 12minuters spel kvitterar Bofors till 3-3 och detta resultatet står ända fram till tredje perioden.

Tredje perioden där Bofors går in och trycker in 3-4 ledning efter 4min. Borås kämpar ivrigt vidare efter ett kvitterings mål som senare kommer via Jens Karlssons klubba till 4-4, assist Anton Gustafsson detta blir de sista som händer i tredje perioden och förlängningen förblir också 4-4 och straffarna kommer och båda lagen missar sina två första straffar. Bofors missar även sin sista men Borås sätter sin sista straff och tar hem segern. 5–4, straffen sätts av Anders Eriksson.

Ikväll får Anders Eriksson äran och vara på bild! Bilderna är tagna av Jonas Dandnell.