Alla som läser Henriks bok får ligga...

Har du sökt kärleken utan framgång? Henrik Fexeus, författaren till boken Alla får ligga ger dig fem tips på hur du ska bära dig åt när du dejtar.Och fem tips på vad du absolut bör undvika. 

– De gånger människor inte upplever oss som spännande och attraktiva är det oftast vårt fel. Det finns tusen tekniker och metoder för att göra detta, men det är grundkärnan.
När Henrik Fexeus hade skrivit sina första två böcker om hur man genom psykologi och beteendevetenskap kunde räkna ut vad omgivningen tänkte och hur man kunde styra tankarna fick han många frågor om möjligheten att använda samma tekniker i förförelsesammanhang.
– Då tänkte jag att, vad fan, här är jag seriös och duktig och så är det allt folk vill veta! Men just då var jag själv singel och hade ställt mig samma fråga, kan jag använda mig av det här i ett helt annat sammanhang?
Henrik Fexeus säger att tekniken för att få någon på fall också är densamma som när man umgås med människor i andra sammanhang. Men många kan ha svårt att veta hur man gör när man ska ta kontakt med andra människor.
– Det behöver inte handla om att ragga, det kan vara att man inte vill gå på en fest för att man inte vet hur man pratar med människor man inte känner. Det bygger på samma tekniker, men social kompetens verkar vara något väldigt många fasar för. Tillräckligt många för att jag skulle få skriva en bok i alla fall.


Fem saker du inte bör göra på dejten


Ställ inte ja/nej-frågor
Enkla frågor med ja- eller nejsvar ledet inte till samtal, istället stör de det naturliga flödet i samtalet. Ställ istället öppna frågor med möjlighet till mer utvecklade svar.

Ge inte komplimanger utan tydlig orsak
Vi gillar orsak och verkan. När vi hör något vill vi också veta varför personen säger så. Personer blir ofta ställda av att bara höra ”Hej, vad snygg du är”. Förklara det du säger genom att till exempel säga ”Hej vad snygg du är, du påminner mig om (någon snygg person)”.

Frys inte ut vännerna
Om spanet är där med vänner är det livsfarligt att frysa ut dem. Man måste bli accepterad av gruppen först. Att försöka kila sig in mellan någon och dennes vänner är aldrig en bra idé.

En person i taget
Fokusera på en person i taget. Man tror ibland att man kan kasta en kort blick åt annat håll men vi fångar upp den typen av signaler väldigt snabbt.

Prata inte jobb
Det är världens vanligaste samtalsämne men leder ingenstans. Det är alltid lätt att ta till och känns ofta neutralt, men i dag säger jobbet väldigt lite om personen. Satsa på något mer kreativt. Saker som påminner oss om vår rutinmässiga vardag är alltid lite tråkigt.


HENRIKS FEM DEJTINGTIPS
Var en god lyssnare
Att vara en god lyssnare är att vara en aktiv lyssnare. Istället för att bara stå och skrävla om dig själv så visa att du faktiskt tar in och förstår vad den andra säger. Kom med smarta motfrågor, någon som ger sin uppmärksamhet är mer attraktiv än någon som bara vill framhäva sig själv.

Fortsätt bygga attraktionen
Fastän du börjat bygga en relation till den andra personen måste du ändå hålla igång attraktionen. Tidigt måste du etablera en fysisk beröring, det kan göras väldigt oskyldigt genom att till exempel lägga handen på någons arm samtidigt som du pekar ut något.

Var rolig!
När man skrattar frigörs endorfiner, det är ett skönt tillstånd att vara i. Om personer i din omgivning skrattar kommer de också att koppla ihop den sköna känslan med att vara i din närhet.

Ögonkontakt
Ögonkontakt har vi i regel med personer vi är kära i eller arga på. Det väcker en massa starka, förhoppningsvis positiva, känslor i oss att se någon i ögonen länge.

Först attraktion, sedan relation
Man måste etablera attraktionen innan relationen. Ska man försöka få in fysisk attraktion i en relation som redan finns så visar det sig ofta vara väldigt svårt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback