Toppmatch i Borås Ishall!

De var en härlig atmosvär i ishallen i kvällens match mellan Borås HC och Leksands IF.

Första Perioden:
Borås var de som börja den match match bäst och var hungriga som lejon och fixa en tidig ledning med 1-0 efter snabba 30sekunder genom Mattias Remstam som assisterades av Niklas Lasu. Matchen full följde med press på ett tillbaka tryckt Leksand som sedan lyckas komma loss från sitt fäste i försvarszon och gör 1-1 genom Tomas Kollar(Pelle Prestberg,Thomas Rhodin) efter 4.43, som sedan stod sig perioden ut med mkt skott för Borås som vann med 14-4.

Andra Perioden:
De börja med bra fart i andra med mkt tacklingar och tryck fram och tillbaka för båda lagen men de som övertygade lite extra var Borås som fixade en ny ledning med 2–1 26.32 Henrik Tömmernes (Jens Karlsson). Denna ledning stod sig inte så länge innan Boråsarna öka på med ytterliggare med ett mål till
3–1 27.56 Joakim Persson (Anders Eriksson, Sebastian Idoff). Därmed gör Sebastian Idoff sitt första poäng i årets allsvenska i form av en snygg pass fram till Anders Eriksson. BHC fick lite press mot sig och drog på sig en utvisning som va lite lätt tagen av kvällens domare och de utnyttjar Leksand bra med att trycka in 3–2 33.17 Oliver Ekman-Larsson (Tomas Kollar, Kimmo Lotvonen) detta resultat står sig till slutet av denna period. Skotten vanns av Borås med 8-4=22-8.

Tredje Perioden:
Började med att en utav vadera lag åker ut för roughing och de blir spel 4mot4 i 2minuter. Efter lite mer än 4minuters spel så åker Borås på en utvisning på Anders Eriksson och detta tar Leksand tillvara på allra bästa sätt och sätter 3-3 46.36 Oliver Ekman-Larsson (Eric Johansson) som Sebastian Idoff hade chans och ta men missa totalt och får stå till försvars för de målet. Ungefär 2.5minut så åker Per fernhall ut för en hooking som än en gång ställde till de för BHC och Leksand kunde utöka sin ledning till 3-4 49.21 Patric Carlsson (Oliver Ekman-Larsson, Pelle Prestberg). Borås försökte in i sista stund med till och med uttagen målvakt få in ett mål till 3–5 58.35 Pelle Prestberg (Patric Carlsson)i tom bur och Leksand vinner denna rättså jämna match med 3-5. Skotten vanns av Borås med 10-7+22-8=32-15

Utv: Borås:14 Leksand:18
Publik:2300ca

Ett stort Grattis till assisten Sebastian Idoff 30# de hyllar vi med 2 action bilder på Herr Idoff.